Handleiding velden in het standaard planbord

Introductie

Wanneer een collega voor het eerst inlogt in yellowQ is het van belang om een snelle start te maken. Hiervoor is onder andere het 'standaard planbord' toegevoegd. Door de admin is te bepalen welke informatie er in de blokken en de ballon wordt getoond binnen het planbord. Daarna is de gebruiker in staat om deze gegevens verder zelf aan te passen, specifiek voor eigen gebruik.

1. Stappen

1. Ga naar de webapplicatie van yellowQ en klik op het tandwiel.
  2. Klik op de sectie ‘STANDAARD PLANBORD

1. Bepaal welk veld (zie kolom 'Veld') moet worden getoond. Dit kan in een blok (vul daarvoor 'Regel' en 'Plaats') of in de ballon (vul 'Ballonregel).
  2. Regel: waarde 1 of 2, overeenkomstig met regel 1 of 2 in het blok
  3. Plaats: plaats 1 of hoger. Hoe hoger de waarde, hoe verder de informatie naar rechts wordt geplaatst in de betreffende regel
  4. Ballonregel: regel 1 of hoger. Hoe hoger de waarde, hoe verder de regel naar beneden wordt verplaatst in de ballon

1. Klik op de sectie 'Planborden'.
  2. Vanuit de 'Afspraken' sectie kunnen er afspraken in of uit gesleept worden via het drag & drop-systeem.
  3. Kies de weergave: dag, week of maand.

Zie hieronder een voorbeeld van de ingestelde weergave.
  1. Bij 1 is het de regel die gekozen kan worden in het admin-scherm. In dit geval regel 1.
  2. Bij 2 is het de plaats die gekozen kan worden. In dit geval de tweede plek in de eerste regel.
  3. Bij 3 is het de regel in de ballon die gekozen kan worden in het admin-scherm. De ballon toont zich door de cursor op de afspraak te zetten. In dit geval regel 3 van de ballon.

Door op de rechtermuis knop te klikken op een afspraak, komen er verschillende instellingen te voorschijn. Hier kan de afspraak gewijzigd worden of kan hij verwijderd worden. De optie 'instellingen' toont een ander configuratie scherm waar de plekken kunnen worden gewijzigd in het planbord. De wijzigingen via het snelmenu zullen de wijzigingen in het admin-scherm overrulen.

Klik na het aanpassen op 'Toepassen' en de wijzigingen zijn actief.