Handleiding Bijlage verplicht binnen E-mail

Introductie

Binnen yellowQ is het makkelijk om een email te versturen met bijlages erin. Je kan binnen de email template nu aanvinken of een bijlage verplicht moet worden meegestuurd. Hiermee voorkom je dat een mail wordt verstuurd zonder bijlage. In deze handleiding zie je hoe je dit kan toepassen binnen yellowQ.

1. E-mail template openen

1. Ga naar de webapplicatie van yellowQ en klik op het tandwiel 'Instellingen

2. Klik op de sectie 'E-mailtemplates'
  3. Selecteer de module waar de email template instaat
  4. Kies een template door op 'Wijzig template' te klikken
  5. Selecteer een record voor de template
  6. Klik 'open editor'

2. Aanvinken 'bijlage verplicht'

1. Klik op 'instellingen' linksboven in het scherm

2. Er wordt nu een scherm geopend met de naam 'Template instellingen'
    1. Hierin is het mogelijk om de bijlages verplicht te maken.  Dit doe je door het vinkje voor 'Bijlages verplicht' aan te vinken. Sla de wijzigingen op.

3. Verplichte bijlages

Als je de vorige stappen hebt doorlopen zijn nu de bijlages van de template verplicht.
  1. Ga naar de module waar je een email moet versturen
  2. Open een record naar keuze
  3. Klik op de drie puntjes rechtsboven
  4. Klik daarna op 'E-mail'
Als je nu op 'Verstuur' klikt en er is geen bijlage toegevoegd krijg je een foutmelding omdat de bijlage verplicht is.