Handleiding PDF Generator

Basisprincipes van de PDF-editor

Dit artikel biedt u de basis van de PDF-editor en instructies over de meest gevraagde mogelijkheden. Lees hier over de basisprincipes van het aanpassen van sjablonen.

Bekijk hier hoe u vanuit yellowQ toegang krijgt tot de editor.

yellowQ is onafscheidelijk geïntegreerd met de PDF Editor-tool van de PDF Generator API. Dit betekent dat u volledig gebruik kunt maken van de PDF-editor en de sjablonen naar uw wensen kunt genereren.

Er worden geen persoonlijke of zakelijke gegevens gedeeld met de PDF Editor-service. Deze bevat alleen informatie over de lay-out en gegevensvelden die in de sjabloon worden gebruikt. Wanneer u in de PDF-editor werkt, krijgt u de voorbeeldbasissjabloon en demogegevens, zodat u niet vanaf een lege pagina hoeft te beginnen

Wat moet ik weten over de PDF-editor

PDF Editor is een hulpmiddel voor het maken van sjablonen om de afdruklay-out te definiëren en gegevensvelden van yellowQ te matchen. Het werkt als een hulpmiddel voor slepen en neerzetten om te laten zien hoe verschillende componenten en gegevensvelden worden gepositioneerd bij het genereren van een PDF-document vanuit yellowQ .

Hieronder zijn enkele basiselementen van de PDF-editor:

1.       Stijl-werkbalk - wordt gebruikt om de hele paginalay-out (grootte, marges) of individuele elementen voor lettertypen, uitlijning, kleur enz. op te maken.

2.       Componentwerkbalk - wordt gebruikt om componenten naar de sjabloon te slepen en neer te zetten. Er zijn verschillende componenten beschikbaar, waaronder afbeeldingen, barcodes en tabellen. Tabellen en containers zijn onderdelen die herhalende gegevensvelden begrenzen - meerdere verkooporderrijen zouden bijvoorbeeld elk in een afzonderlijke rij in een tabel worden weergegeven. Lees hier meer over tabellen en containers.

3.       Componenteigenschappen - gebruikt om component specifieke eigenschappen te beheren. Meestal gebruikt om gegevensvelden in yellowQ af te stemmen op bepaalde componenten op de sjabloon. Lees meer hieronder onder "instructies en voorbeelden..." over het matchen van gegevensvelden. PDF Editor biedt ook de mogelijkheid om expressietaal te gebruiken voor meer geavanceerde voorwaarden om gegevens te presenteren - lees hier meer over de expressietaal.

4.       Lay-outeditor - wordt gebruikt om componenten te slepen en neer te zetten en de lay-out van de sjabloon te ontwerpen.

5.       Menubalk - wordt gebruikt om de hele sjabloon te beheren. Meestal gebruikt voor het opslaan van sjablonen of om verschillende weergaven van de PDF-editor te bekijken (Selecteer "Weergave" -> "Voorbeeld", "Bewerker" of "Gegevens"). De weergave "Gegevens" biedt een overzicht van beschikbare velden van yellowQ in combinatie met een voorbeeld van demogegevens die in de PDF-editor worden gebruikt.

Opmerking: PDF Editor slaat niet automatisch op - zorg ervoor dat u uw werk altijd opslaat door op het opslaan-pictogram  rechtsboven achter de sjabloonnaam te klikken, of gebruik de sneltoets ctrl/cmd + S.

"HTML-inhoud" en "Expressies" zijn uitgebreide functies binnen de tekst-component. Bijvoorbeeld: Adresvelden bevatten "Expressie" om waarden te tonen/verbergen die beschikbaar zijn uit de gegevens in yellowQ . "HTML-inhoud" op de rijen bevat daarentegen handige opmaak voor SKU- en groep-traceerinformatie. Om de exacte inhoud van de velden te zien, verwijzen wij u naar het veld "opmaak -> "Onbewerkte waarde".

In deze video van PDF Generator API krijgt u een overzicht van de basisfunctionaliteit van de PDF Editor:l

Bekijk hier meer gedetailleerde video's over de PDF-editor: https://support.pdfgeneratorapi.com/en/article/how-to-use-the-editor-1a194yy/

Zie het volgende hoofdstuk voor meer instructies om u op weg te helpen.

Instructies en voorbeeldontwerpen om u op weg te helpen

Hier hebben we enkele basishandleidingen verzameld die u een goed overzicht zouden moeten geven van hoe u aan de slag kunt gaan. Ook om u wat inspiratie te bieden uit voorbeelddocumenten:

Voorbeelden zijn hier te vinden

• Verkooporder in factuurstijl

• Paklijst met barcodes

• Meer voorbeelden van documenten zijn ook te vinden in de PDF Generator API-galerij: https://pdfgeneratorapi.com/example-documents

Instructiehandleidingen voor basiscomponenten

• Hoe u een gegevensveld van yellowQ aan een PDF-sjabloon kunt toevoegen – klik hier

• Hoe een logo aan een PDF-sjabloon toe te voegen – klik hier

• Hoe de kop- en voet-tekst op een PDF-sjabloon te bewerken - klik hier

• Hoe tabellen en containers op PDF-sjablonen te beheren - klik hier

Hieronder in het kort de handige tools van PDF-generator: